Hejsan. 
Jag hade tänkt att visa upp hur en dag här såg ut. Olyckligtvis är jag dock sjuk, eller börjar bli sjuk, så jag struntade i eftermiddagen och gick och la mig efter lunch. Så stackars T fick ta eftermiddagsklassen ensam. Vilken kämpe! Men de går nog bra. Hon är där nu. 

Iaf. 
Kvart i åtta ringer klockan. Då går vanligtvis Tekla upp först. Idag var det jag som vaknade tidigast så då steg jag upp och tog en "dusch".


Man får ta ena hinken och hämta varmvatten där ute (dock är det bara två meter för oss eftersom vi har rummet närmst kranen ☺️) 
Saknar mitt badkar 😕

Klockan åtta börjar frukosten. Idag var det french toast. Och chai såklart. Åt det med nutella. Jag som aldrig ätit nutella på macka förr är helt frälst!!!!! Godaste någonsin ju. Onyttigt som satan. Men deras jam här smakar bara socker. Så lika bra. Vi har dock gjort slut på 5 burkar nutella på 1.5 veckor. hela gruppen! Inte bara jag och Te. Såklart. 


Efter frukost kollar vi tavlan. 


Våra dagar är så satans planerade att jag går galen. Varenda minut är de något. 
Nio är de dags för lesson planning. 
I de andra grupperna innebär det rätt mycket jobb. För mig och trine (dansk tjej som jag är på dcc med) så innebär det bara att göra work sheets med små bokstäver. Enkelt som en plätt. Och göra en lektions plan såklart. 



vi åker från campet 09.30 och släpper av folk på olika projekt på vägen. Så vi kommer kanske till DCCt vid tio. 






Detta är hela DCCt. Rummet är kanske 30 kvadratmeter stort och där är som mest 5 vuxna och 20 barn. De har inte heller någon riktig gård att leka på utomhus, en liten smutsig gräsplätt har de utanför, med koskit och skräp.... Men de håller dock på att bygga en ny byggnad precis intill. Med två rum!!!! Blir kanske dubbelt så stort. Så de är bra. 

Iallafall, väl där får vi invänta barnen. Halv elva ska alla ha kommit, det är olika från dag till dag vilka som dyker upp, idag var det tio barn där. 
Första de gör när allvaret börjar är ställer sig i led och typ ber. Vi kallar det poems. De är fint. Och på hindi. Så jag och trine tittar bara på. Sen är det morgongymnastik och sång. Även detta är de mesta på hindi. Så ja. Vi tittar på här också. Är kanske med på någon sång om de tar några på engelska.

Sen är det breakfast. Barnen får någon torr röra med olika seeds och malda kikärtor och lite sådant, de är faktiskt gott, smakar typ kaksmet. Sen är det storytime. Även detta tittar vi bara på för då läser chandi (vår projektledare) på engelska men måste sen översätta till hindi. Sen får vi äntligen engagera oss lite. Vi har colouring och lilla e på schemat. Vi får två av de äldre barnen var (idag råkade jag dock få en extra, en liten tjej på kanske 2 år som vägrade gå) och så hjälper vi dem fylla i pappret och försöker undvika att de ritar på väggarna, jag hade en kille idag, ashus, han är hur söt som helst, himla smart, men så jävla jobbig, han kan vara min favorit. Sen leker vi i en halvtimme. 

Sen är det handwash och goodbye song. 

Jag gillar mitt projekt. Men det är väldigt mycket dötid när vi bara sitter och kollar på, borde dock kanske ha förstått de innan. Barnen är dock supergulliga, och hur smarta som helst, de kan alla färger, alla former, alfabetet, alla djur. Igår satt jag med divinyas och väntade på att de andra barnen skulle komma, så såg vi massa kor, och jag utbrister "babykow" och han tittar bestämt på mig och säger "no, calf"
Bedårande. Och de är kanske 2-4 år. Barnen i skolorna där de andra jobbar håller på med exakt samma sak som mina barn redan kan. Coolt! 

Iallafall. Efter projektet så är det lunch. Idag fick vi stekt ris (tack och lov något annat än plain rise) och någon paneerröra. Paneer är en slags ost, som faktiskt är väldigt god. Vi fick även någon annan linsröresak men den tog jag ju såklart inte. Och bröd. Detta eviga bröd alltså. Bröd till allt här. 


Sen var det cookingclass, jag gick inte på den idag då mitt huvud höll på att sprängas. Men tidigare i veckan har vi fått titta på när kocken gjort gulgule, små friterade söta degbollar, tydligen ett vanligt snacks här. Vi har sett när han gjort pakora, även det är friterad deg, men man doppar potatis (eller lök, eller ost, eller blomkål) i dem och friterar dem med degen. Gott faktiskt! 
Och så kokte vi chai såklart. Vilket bara är 50% mjölk 50% vatten. Lite ingefära, massa socker och svart te. Trodde det var mer avancerat än så...

Men ja. Sen gick jag och la mig. Och ligger än nu. Börjar bli förkyld. Min hals gör ont. Mina öron ploppar. Och mitt huvud är jobbigt. Men de är okej. Äter choklad. Så borde snart bli frisk! 

Adjö ❤️ 
Julia