Hej!

Jag sitter just nu på ett café en bit från gästhuset vi bor på. Dricker en alldeles för stor cappuccino. Men den var god, oftast får man äckligt kaffe när man beställer det i Indien. Typ vatten med kaffesmak. Därför dricker jag oftast te. I alla fall. Julia mår inte så bra idag, stackaren. Bestämde att det var bättre hon sov bort det, så jag gick ut på egen hand. Så nu har jag lite tid över för att lägga upp bilder från Delhi! 

Vi kom i alla fall hit till varanasi igår morse. Vi bor nära Assi ghat, som är den största av alla ghater här. (Trapporna som leder ner till Ganges.)
Såklart, med våran tur, lyckas vi komma hit just samma dag som Varanasi firar diwali. Den förra diwalin vi firade i Palampur firades i hela Indien, men den här diwalin firas endast i Varanasi. Att det är festival innebär att hela stan är täckt med ljusslingor, levande ljus och blommor och målningar. Superfint! Så vi bokade en båttur till kvällen. Så vi duschade, åt lunch och fikade, strosade runt lite i stan, och klockan sex gick vi med en man från hotellet till en båt som låg bland alla andra tusentals båtar och fick åka längst stan i en och en halv timme. Det var hur fint som helst! De sa att det var ungefär en miljon människor som kom till festivalen, sjukt mycket folk var det. Och ljus. Och inte nog med det, vi hade fullmåne också. 😃 













Festivalförberedelserna är i full gång

















Mango-lassin var så god så jag hann inte ta en bild. Mmmm

Något av det godaste jag ätit här, momos eller något hette dom. Typ som dumplings. Starka som bara den men wow vad goda!


Och så åkte vi båt













Nu kommer det lite bilder från veckan i Delhi

Humayun's tomb


Ser ni mig? Hiho 





Barnen ville hälsa på oss

Julia sa åt mig att springa. Vet fortfarande inte varför



India gate

Vårt hostel efter vårt lyxhotell, långt ifrån samma standard men jag trivdes faktiskt bättre. Det var mysigt och hade rosa väggar!


Vi åt rolig mat. Stora bröd med potatisröror i. Väldigt gott


Bekväm stol på posten

Julia hittade hem


Akshardham temple. Det stod i vår guidebok att templet hade lite av en Disney-feeling. Det hade det verkligen. Vi fick inte ta foton därinne, men det var riktigt vackert. Byggt 2005. Gigantiskt. 

Lotustempel

Senare på dagen besökte vi platsen och huset där Gandhi blev skjuten, och levde sin sista tid. 


Vi hade nästan samma storlek, han och jag. 








Vi åt lunch på en jättemysig takvånings restaurang

Papaya lassi. 










Hejdågruppbild med en glad man i bakgrunden. Han skulle absolut vara med 

Sista frullen i Delhi.  

Min frukost, pannkaka med honung och pommes med ketchup. Så gott! Och en lassi förstås. 




Nä, nu ska jag gå hem och se hur Julia mår. Och tvinga i henne en resorb eller två. Hon vill ju se Varanasi så ska se till så hon blir bra tills ikväll i alla fall.

Tack för att ni läser och kommenterar. Vi blir sjukt glada varje gång ni skriver. Så ni vet! Puss och kram ❤️

/Tekla 
























8 kommentarer

Josefin

18 Nov 2013 12:21

Så fina ni är!!!! Vad är lassion grej?? Ser god ut!!! Saknar er så jag spricker.

Svar: Jag saknar dig!! Lassi är typ som en milkshake fast gjord på yoghurt frukt och socker, sjukt gott !
Julia och Tekla

Julias Mamsi Tramsi

18 Nov 2013 15:49

Det är BRA Tekla att du har koll på så Julia Stump tar resorben om hon är dålig. Det kan vara svårt få i henne den men du får vara tjatig ;)
Jag som skröt idag om att hon ännu inte varit dålig i magen i Indien. Nåja, det gick några veckor. Inte illa.
Hoppas ni är friska tills ni ska vidare !!
KRAMAR !

Carina (igen)

18 Nov 2013 15:50

Å jättefina bilder Tekla. KUL o se !

Faster Annika

18 Nov 2013 17:26

Hej Tekla och Julia! Så enormt vackra färger i alla bilder. Tack för att vi får se.....Jag har aldrig varit lockad av Asien men nu, kanske! Sen kan ni ju starta en indisk restaurang när ni kommer hem.
Sköt om er tills nästa gång...kram!

Per Mörk

18 Nov 2013 18:33

Momos låter och ser smaskens ut. Bilderna är fantastiskt trevliga. Hoppas att Julia piggnar till. Har själv varit kass i Varanasi. Hur var tågresan? Är det Darjeeling nästa?

A

19 Nov 2013 08:09

Fantastiska bilder! Skönt att ni ser efter varandra ordentligt och att ni har kul. Era bilder får Sverige att kännas ännu gråare än det vanliga november-gråa. Massa bamsekramar på er <3

Annette

19 Nov 2013 17:49

Fantastiska bilder Tekla!!! Tack!! Håller tummarna att du är frisk och kry!!
Julia hjärtat resorb måste man ta om man har diarre!!! Det vet du <3 Det blir ju "jobbigt" om jag måste åka ner och ta hand om dig - NOT!! Lite diarre hör väl iof sig till även om jag inte blev sjuk där haha!! Hoppas ni fick se några "bål" trots kassa magar!!!
Kram <3 <3

Svar: Men Annette. Hela världen behöver väl inte veta att jag var dålig i magen?Haha. Äh. Jag överlevde. Värsta var spyendet. Nä. Febern. Eller den jävla förkyldbibgn.
Ska inte vli sjuk igen!
Julia och Tekla

Stefan

21 Nov 2013 14:26

Håller med Annika! Det är jättefina bilder som bara lockar till att fortsätta på Öresundståget från Kristianstad-över bron och sen till Indien :-) :-) Min korta vistelse i Dehli en gång så bodde jag i något som liknade "Everst Roof Top Sunny Garden" på bild 64 (typ)

Ha det gött därborta!

Kommentera

Publiceras ej