Hejsan allihopa! 

Har spenderat två dagar i Calcutta nu (eller kolkatta som de tydligen heter här nere) 
Bor i sunkigaste rummet någonsin, har en hel del husdjur, tror vi, två kackerlackor bor bakom toaletten (ska jag vara ärlig har jag faktiskt inte sett dem själv än, tack och lov) en ödla bor under sängen, en hel del småflugsliknande saker ligger döda i alla hörn och vi har antagligen ett litet gnagardjur, vi hittar iallafall bajs lite överallt från en, nytt då dvs. Fräscht va? 
Vad som är positivt är dock att de hängde en tvättlina i vårt gigantiska badrum. Så vi stannar här en natt till och imorgon ska vi se om vi kan hitta något lite renare. 

De sista dagarna i Darjeeling var hur mysiga som helst. Ena dagen steg vi upp 03.30 för att åka upp till tiger Hill tillsammans med ett gäng andra turister. Fantastiskt! Såg soluppgången, frös, och satt på ett biltak. Definitivt värt de! 








Man kunde se mount Everest där ifrån, samt någon annan viktig topp som jag dock glömt namnet på.....


Senare samma dag åkte vi på fler turistsaker, en teodling och ett zoo. 



Det var ett helt okej zoo. Dvs inte allt för djurplågeriet. Björnarna var söta. Fanns även en hel del renarter, samt kattdjur såsom pantrar, leoparder och tigrar. Lite tufft att se dem bakom burarna, de var uppenbarligen rätt uttråkade. Tror jag.







Tågresan hit gick bra! Åka tåg är inte så hemskt som jag väntade mig. Inte än iaf. Får se om en vecka, om vi överlever vårt 34 timmar tåg till Mumbai.......... 

Väl här har vi inte gjort så mycket. Såg Victoria memorial igår. Det var fint! Strikaste museumet någonsin dock. Alla där inne gick i led och kollade på allt och gick man utanför blåste vakterna i sina visselpipor och skrämde livet ur oss. 
Utanför var där en mysig park som vi tänkte vi skulle sitta och andas i lite. Det gick hyfsat okej, med hyfsat menar jag att endast ett handfullt antal människor satt och smygfotograferade oss. Sen var det en som frågade om de fick ta en bild med oss, och vi sa  ja, fick bittert ångra det när vi stod där i en kvart och tog hundratals bilder med olika indier. Jag överdriver kanske lite. Men bara lite. Det är så illa.

Sen har vi strosat omkring i Calcutta, ätit massa, shoppat en del, stört oss på "guider" som vill prata med en i all evighet när vi desperat försöker gå för oss själva. 

Ska ut och äta middag nu, sen tänkte vi se om vi kan hitta någon mysig bar och dricka lite öl eller något. 

Tre nätter till och sen beger vi oss till Mumbai. Ska bli skönt med lite stränder och bad snart. 

Adjö ❤️
Julia 

PS. Josefin! Grattis på födelsedagen, vi har tänkt på dig hela dagen. Saknar dig till månen och tillbaka.